Fakturaköp

Förbättra din likviditet genom att låta oss köpa dina kundfordringar. Med oss som pålitlig partner får du tillgång till likvida medel när du behöver dem som mest.

 

Kontakta oss

Fördelar med fakturaköp

Planerbar likviditet

Bättre kassaflöde, lättare likviditetsplanering och starkare nyckeltal. 

Snabbare betalt

Du får betalt inom 24 timmar och slipper vänta på pengarna i 30, 60 eller 90 dagar.

Minskad risk

Vi tar över kreditrisken och hanterar påminnelse- och inkassoprocessen. 

Heltäckande lösning

Vi tar hand om fakturautskick och inbetalningar, påminnelser och inkasso — samt skapar underlag till din bokföring.

Få betalt direkt

När du säljer dina fakturor till oss får du betalt direkt, utan att behöva vänta på kundernas betalningar. Vi tar hand om påminnelser och inkasso, vilket frigör tid för dig att fokusera på ditt företag. En finansieringslösning som hjälper företag att optimera sitt rörelsekapital genom att konvertera kundfordringar till likvida medel.

Smidig helhetslösning – allt detta ingår i tjänsten

Fakturaadministration

Vi har hand om utskick av fakturor och inbetalningar, inklusive reskontra- och fakturahantering, distribution och kredithantering.

Valutor

Vi köper fakturor i flertalet olika valutor, bland annat: SEK, NOK, DKK, EUR, USD.

Påminnelser och inkasso

Vi sköter påminnelser och inkassokrav av obetalda fakturor på ett professionellt sätt så att du inte riskerar relationen med kunden.

Rapporter och statistik

Du får möjlighet till ekonomisk analys, uppföljning och värdefulla insikter.

Leende man och kvinna framför dator

Detta ingår i fakturaköp

Tjänsten inkluderar reskontra- och fakturahantering inklusive distribution av fakturan, kredithantering och kravprocess. Fakturadistribution är standard i den tjänst som erbjuds. Integration sker genom filer eller API. Du erhåller rapporter som kan användas som bokföringsunderlag, köpjournal, limiter, historisk data – samt följa reskontran i realtid.

Vi mottar fakturaunderlag och finansierar fakturafodringar maximalt enligt uppsatt kreditramverk och avtalad finansieringslimit. De fakturor som inte kan finansieras kommer att administreras av PayEx.