Strömma

Vad sysslar Strömma med idag?

Strömma turism och sjöfart är en koncern som arbetar med upplevelser och turism under flera varumärken inom ett antal olika områden. Det är allt ifrån fjällanläggningar, sightseeingbåtar, charterbåtar, reguljärtrafik, flera bussbolag, vi driver vikingastaden Birka och Vaxholms Kastell och så vidare. Från Malmö i söder till Riksgränsen i norr. Nu på senare tid har vi växt utanför Sveriges gränser och bedriver idag även verksamhet i Norge, Finland och Danmark.

Hur började alltihop?

Strömma sitt ursprung inom båt- och shippingverksamhet. Sen har vi växt och utvecklat vår verksamhet över åren. Just nu håller vi på att fokusera vårt erbjudande till turism i storstadsområden.

Hur har era olika betallösningar växt fram?

Ja, från början var det förstås kontanter, sen kreditkort i fysiska handeln. För fyra år sedan tog vi ett ordentligt grepp om vår e-handelsplats och det var där PayEx kom in.

Varför valde ni PayEx?

Jag har ett förflutet som it-chef för Skistar och använde PayEx när jag byggde hela deras e-handelsplats. På Strömma har vi en bokningsmotor som heter Citybreak. Den funkade inte så bra med den leverantör vi hade när jag kom in och eftersom jag visste att PayEx funkade och är stabilt var ett ganska enkelt val. Sen hade PayEx flera tjänster som jag var väldigt intresserad av, lösningar för presentkort och värdekoder bland annat.

Hur ser det utvecklingen ut för Strömma framöver?

I somras lanserade vi ett gränssnitt som är anpassat för mobila enheter och där är PayEx mobilbetalningar kopplade till bokningssystemet. Det är även det område vi kommer jobba mest med framöver. Vi ser hur folk i allt större utsträckning bokar och betalar via mobila enheter. Vi kommer arbeta för att göra köpprocessen enklare och där är förstås PayEx viktiga. Sen kommer vi fortsätta satsningen på presentkort och värdekoder som vi redan påbörjat. Sen finns ju flera små russin i PayEx portfölj som vi kollar på. Bland annat olika fakturatjänster som inkluderar delbetalning. Framöver kommer vi även införa PayEx betalsystem på våra marknader i övriga Norden och på så sätt samla allt under ett tak.

Produkter

Värdekoder

En enkel värdekod kan vara ett kraftfullt hjälpmedel i kampen om kunden. Vi hjälper dig att hitta lösningarna som leder kunderna in i din butik istället för konkurrentens.

Läs mer om Värdekoder...

Kortbetalning på internet

PayEx erbjuder kortbetalningar via världens mest populära konto- och kreditkort

Läs mer om Kortbetalning på internet...

Presentkort

Presentkort är kraftfulla hjälpmedel för att stärka relationen till dina kunder. Ett sätt att erbjuda det lilla extra som gör att kunderna väljer dig framför någon annan. Korten laddas enkelt med önskat belopp och fungerar lika bra i din fysiska butik såväl som på nätet.

Läs mer om Presentkort...